Spenen

Wordt jouw kindje ook zo lekker rustig van een speentje? Heerlijk als je kindje nog te sussen is met een fopspeen.

Van de zuigreflex worden vooral kleine kindjes rustig, het doet ze denken aan de borst en vanuit het oerinstinct geeft dat een veilig gevoel.

Dat heeft de natuur toch weer goed geregeld!

Liever een speentje dan een duim, een speentje is nog redelijk eenvoudig af te bouwen na verloop van tijd.

Bij duimen bestaat de kans dat dit een gewoonte wordt en kan dit invloed hebben op de groei van de tanden.

 

Deens design

Speentjes van vroeger hadden vaak felle kleuren en motieven. We zien nu dat subtiel en esthetisch steeds belangrijker wordt.

De fopspenen van Bibs zijn heel fraai vormgegeven en beschikbaar in een tal van mooie kleuren.

Het is niet geheel toevallig dat deze mooie spenen dan ook uit Denemarken komen. Scandinavisch design is de laatste jaren steeds populairder geworden (en dan hebben we het niet over de Ikea)

Het merk BIBS stamp al uit de 80-er jaren en sindsdien zijn ze bezig met het perfectioneren van de fopspenen.

Elk product is zorgvuldig ontworpen en exclusief vervaardigd in het BIBS hoofdkantoor in Hillerød. Dit ligt ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen, in Denemarken.

 

Comfort

De speen is dusdanig ontworpen dat het ronde schild niet teveel tegen de huid van je baby aan komt. Dit om eventuele huidirritaties of schuren te vorkomen.

Bij het ontwerpen van de speen is goed nagedacht over de vorm van een borst om de zuigreflex van het kindje zo goed mogelijk te ondersteunen.

Doordat de spenen relatief goedkoop zijn, is het leuk om verschillende kleuren aan te schaffen zodat er altijd een speen past bij de outfit van de dag.

 

Maten

De Bibs fopspenen zijn te koop in 3 verschillende maten. 

Fase 1 is geschikt voor baby's tot ongeveer 6 maanden.

Fase 2 is geschikt vanaf 6 maanden tot ongeveer 18 maanden

Fase 3 is geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden

Wij verkopen de Fase 2 spenen, dus voor kindjes van 6 tot 18 maanden. Vaak zien we dat maat 2 al eerder gebruikt wordt dan 6 maanden. Dit is natuurlijk jouw eigen keus.

 

Materiaal

Het speengedeelte van de BIBS fopspenen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber .

Het schildje is gemaakt van polypropyleen. 

De spenen voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1

Uiteraard zijn ze ook 100% BPA en PVC vrij

Alleen het beste voor jouw kindje!

 

Gebruik
De speen is genaakt van rubber en mag daarom niet in direct zonlicht of warmte geplaatst worden omdat het rubber dan zacht kan worden.
Bewaar de BiBS speen droog en schoon.

Inspecteer zorgvuldig voor elk gebruik. Trek de speen alle kanten op. Gooi weg bij de eerste tekenen van schade of zwakte. 

Vervang de fopspeen tussen 4-6 weken gebruik om veiligheids- en hygiënische redenen.

Dompel de speen niet in suikerhoudende of medicinale drank omdat dit schadelijk is voor de gezondheid (van de tanden) van de baby.

De speen is gemaakt van natuurrubber, dat sporadisch tot een allergische reactie kan leiden.

Gebruik alleen speenkoorden die getest zijn volgens de norm EN 12586.

 

Natuurrubber is een natuurlijk materiaal en wordt aangetast door zonlicht, hoge temperaturen, vocht waardoor het verouderingsproces van het latexmateriaal versneld wordt. Daarom verandert het materiaal van eigenschappen en kan het broos of plakkerig worden. Elke keer dat je een verandering in het materiaal ervaart, moet de fopspeen worden vervangen. 

 

Veel gestelde vragen

 

Kan ik mijn Bibs fopspenen in de vaatwasser doen?
De spenen mogen niet in de vaatwasser worden gereinigd, omdat dit het materiaal kan beschadigen.
Bovendien bereiken de meeste vaatwassers geen temperaturen die hoog genoeg zijn om de fopspenen voldoende te steriliseren. Hoe dan ook, er moet nog een sterilisatieprocedure plaatsvinden.

 

Kan ik UV-, magnetron- of andere sterilisatoren gebruiken voor mijn BIBS?

Wij raden aan om geen sterilisatoren te gebruiken voor het steriliseren van natuurrubber fopspenen. Dit kan materiële defecten veroorzaken. Het rubber is een natuurlijk product en vormt de basis van een natuurlijk verouderingsproces, dat kan worden beïnvloed door vocht en directe blootstelling aan de zon.

 

Wat moet ik doen als er water achterblijft in de speen na het reinigen?

Na het schoonmaken is het niet ongebruikelijk dat er water in de speen achterblijft. Het restwater kan na afkoeling worden verwijderd door in de speen te knijpen. Zitten er nog waterdruppels in de speen, laat de fopspeen dan gewoon aan de lucht drogen.

 

Waarom maakt de fopspeen een geluid tijdens het gebruik?
Soms, als er na sterilisatie water in de speen achterblijft, kan dit een geluid veroorzaken als de fopspeen door de baby wordt gebruikt. Een beetje water in de speen kan geen kwaad.

 

Waarom is de speen helder bij de ene fopspeen en mat bij de andere?
natuurrubber is een natuurlijk product dat veel positieve eigenschappen heeft zoals zachtheid, hoge bijtweerstand en treksterkte. Het is echter onderhevig aan natuurlijke materiaalfluctuaties die merkbaar kunnen worden door een ander optisch uiterlijk. Daarom kan de speen variëren in helderheid en kleur. De kwaliteit of productveiligheid wordt hierdoor niet aangetast.

 

Kan ik de fopspenen invriezen als mijn baby tandjes krijgt?

We raden je aan om je fopspenen niet in te vriezen om twee redenen: De speen is niet bedoeld voor dat soort gebruik. Daarom kunnen we er niet voor zorgen dat het materiaal of de materiaaleigenschappen na een dergelijke behandeling hetzelfde blijven. De speen heeft een geringe wanddikte. Vermeid daarom huidcontact als het bevroren is. Direct huidcontact en zelfs indirect huidcontact met ijs kan huidletsel en bevriezing veroorzaken.

Hoe lang kan ik een fopspeen gebruiken? 

Het hangt af van hoe vaak het wordt gebruikt, maar we raden een vervanging aan om de 4 - 6 weken. Houd eventuele veranderingen in het oppervlak, veranderingen in grootte en vorm of breuk in het materiaal in de gaten en vervang de fopspeen als je verschillen opmerkt. Als uw baby tandjes heeft, zorg er dan voor dat u de speen voor gebruik in alle richtingen trekt en vervang de fopspeen bij het eerste teken van beschadiging of zwakte.

 

Wanneer moet ik de speen vervangen?

Door erosie van het natuurrubber is het aan te raden om iedere 4-6 weken de fopspeen te vervangen

De speen kan verouderen door invloeden van buitenaf, zoals temperatuur, speeksel, licht en warmte. Deze veranderingen komen tot uiting in zwelling, verkleuring, plakkerigheid en verlies van stabiliteit van de speen door trekbelasting en komen overeen met het natuurlijke verouderingsproces van natuurrubber.
De vergrote speennippel geeft aan dat de speen al een tijdje in gebruik is en heeft geleid tot zwelling van het materiaal. Hierdoor kan de maat afwijken van de originele maat en lijkt een nieuwe fopspeen kleiner dan de oude.

 

Hoe vaak moet ik de speen schoonmaken?

Steriliseer de speen door deze voor het eerste gebruik 5 minuten in een kom met kokend water te doen. Plaats de fopspenen in een schone en hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat 5 minuten in het water staan ​​en laat ze daarna drogen op een schone handdoek. Gebruik de handdoek om overtollig water uit de tepel te persen. Zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat de baby de speen krijgt.
Houd het schoon door het na elk gebruik te wassen met warm zeepsop.

 

Wanneer het kindje ouder is dan 3 maanden, kan de fopspeen ook uitgespoeld worden door ze in een zeef te plaatsen en met kokend water over te gieten. Deze methode is deels sneller en voorkomt dat er water in de tepel komt.